Tags

, , , , , , , , ,

Ambruk mati mancal utawa kesandhung nalika aktif uga wis dadi umum sing ana ing bocah-bocah. Sing sing sing arep wary saka yen anak ambruk lan mejet ing sirah. Amarga yen hard banget, tabrakan bisa nimbulaké concussion.boco ugo tips cara merawat bayi baru lahir

Carane ngenali Gejala Kangker Otak ing Anak

carane ngenal Gejala-Gegar-Otak-pada-Anak“Nalika anak nemu sirah trauma, kudu kasebut kanthi teliti, dipun sinaoni ing 24-72 jam pisanan. Bump, bruise utawa metu getihe boten mesthi concussion. Biasane amarga ana getihen ing kulit, sing relatif aman saka anak kanthi sadar, ora muntah, ora ngelu lan ora koyone ngantuk terus, “ngendikane Dr Attila dewanti, SpA (K), Pediatrina ing UB Woman Anak Rumah Sakit.

Iki sedulor ing Talkshow ‘aman lan nyaman Driving sadawane Little’ ing UB Woman Anak Sakit, Jl Brawijaya Park, Kemang, Jakarta.

images kangker dokterDr Attila describes gejala concussions bisa langsung katon utawa bisa telat kanggo nganti 72 jam. Mulane, iku penting kanggo tuwane kanggo ngawasi kahanan sing padha bumped nganti 72 jam pisanan.

Gejala concussion langsung kayata bocah iki semaput, ora bisa mindhah pang, wicara mboten saget sakcepete sawise pencet. Nalika gejala sing telat concussion biasane mung katon sawetara dina mengko.

Otak concussion Gejala ing Anak

Sing ngirim menehi tandha tuwane nalika anak sing kenek minangka nderek:

anak botak

1 Ora mung semaput utawa stunned
2 restlessness utawa convulsions
3 mutahke utawa sirah
4 Talk utawa sesanti mboten saget
5 tangan utawa sikil dumadakan lumpuh, utawa suda kegiatan
6 Ing bayi, ora minangka biasanipun, luwih whiny utawa luwih turu
7 Discharge getih utawa cerebrospinal adi saka irung, tutuk, utawa kuping.

“Mutahke mutahke amarga nangis padha amarga concussion punika beda. Mutahke amarga dheweke nangis ana normal, biasane mutah splattered ing pasuryan utawa sandhangané. Mutahke amarga concussion iki biasane sêmbar luwih saka 75 cm, amarga ana meksa ing otak. Iku perlu kanggo nonton kanggo metu, “ngandika Dr. Attila.

berita kesehatan sing terupdate klik ingkene www.tipsbidan.com 

 

Advertisements